Cara Mudah download video youtube using FIREFOX

Saturday, August 27, 2011

Assalamualaikum .


before sahur ni , teringin aku nak share satu ilmu aku ni kat korang semua , bagi yang dah tahu , takpe lahh . tapi pade yang belum , meh sini cheq nak habaq sikit  . hee ~ nak share sikit kat kawan-kawan camne nak download video HD dari YOUTUBE .  *tapi tak sume video HD depend pade orang yang upload video tuhh*. first skali , buka korang punye mozilla , then klik DISINI . pastuh nampak kan button search dekat atas belah kanan ? search YOUTUBE DOWNLOADER dekat situ . then nanti akan keluar banyak pilihan youtube downloader EXTENSIONS for mozilla .



then follow step dekat atas nie , klik add to firefox . pastuh jadi cam bawah ni plak .



klik je install now . then firefox akan suruh anda restart web browser semula . restart je . then bukak youtube , die akan jadi camni :



bawah youtube tu akan ade satu button download , klik dekat situ . okeh . then pilih la resolution video yang korang nak . biase size untuk HD 720 and HD 1080 . hee , kemudian die akan download macam download biase :) tu je kot nak share kali ni . harap-harap korang berjaya mencube ! tak paham ape-ape , jangan malu untuk tanye ! kalau rajin , follow sekali ! :D


Sekian.

Jom Join Bloglist Haris Kaito !

Saturday, August 06, 2011


jom la . ni la first bloglist yang aq cube join . hee ~
disini ingin aq tag :-
© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED