Tutorial : Put Your Copyright On GIF Picture

Friday, May 18, 2012

Assalamualaikum

Yoo . update tutor lagi sebab ada orang request dekat twitter apis . okay , apis terima request tutor sama ada dekat cbox , facebook or twitter . die request tutor ape ? ni haa .


tu die , die tanya macam mana nak letak tulisan ? maksudnye , macam copyright la tu . menandakan yang gif tu , kite yang buat . okay , for those yang still tak tau macam mana nak buat gif ? follow tutorial sebelum ni . dekat SINI . okay ? BUT , jangan save dulu kalau nak letak copyright ni . sampai stage sebelum save , follow this tutor pulak . okay ? jomm follow gambar dekat bawah ni .



A. okay sila ignore wanita dalam gambar tu kerana die makwe saya . haha . okay click ape yang ditunjukkan dalam gambar tuh .


B. kemudian korang tulis lah perkataan yang korang nak . lepas tu makesure korang punya jadi macam apis punya ni . position tulisan dalam gambar , ikut kreativiti korang lah .


C. tengok layer korang . nampak tak , tadi layer nama apis tuh ada dekat bawah , so sekarang apis nak korang drag layer NAMA korang tuh ke ATAS layer yang terakhir sekali . macam apis punya . okay . MAKESURE ATAS LAYER TERAKHIR GIF KORANG . then try play . kalau jadi hasil akan jadi macam ini : 

jangan tenung gif ni lelama =..=

okay , so ape tunggu lagi . save la . tapi cara nak save boleh rujuk tutor sebelum ni , sebab step save die sama je . kalau save macam biasa tak jadi tau . siap . mudah kan ? hehe . ape lagi , jom try . kalau jadi sila lah komen . kalau tak jadi silalah jangan malu nak tanya . okay ? nak share tutor ni ? MINTA KEBENARAN dulu okay ? make sure credit apis ._. 

annyeong o/



3 comments:

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED