Tutorial : Strange Cube Audio Player

Wednesday, May 23, 2012

Assalamualaikum

Annyeonghaseyo o/ . Yoo , apis update tutor lagi . kali ni apis nak share dengan korang tutor music player yang macam apis pakai dulu . hehe . music player ni ade satu keistimewaan yang takde pada music player lain. ape die? music player ni die bijak sikit . misal kate kalau korang tengah bukak blog korang , then korang bukak pulak blog orang lain yang pakai music player sama macam korang , die akan stop salah satu . paham tak ? aigoo . takpe lah nanti kalau korang dah pakai korang tau lah . haha . okay . senang je . jom mula ~ ^^

1. Pergi dekat laman web ni :

http://www.strangecube.com/audioplay/

2. Pastu isi lah ape benda yang patut di isi dekat kotak kosong tuh .


3. Then generate code . mana nak dapat code die ? tengok dalam gambar ni :



ha , copy la code tu . pastu paste dekat mana yang korang nak . siap . mudah kan ? so kalau nak tau ape keistimewaan music player ni , ce buka blog korang dua tab . die akan play salah satu jepp . tak percaya ? sila lah cube . jangan malu malu . mana nak dapat link lagu ? apis selalu carik dekat sini :

 http://irondj.net/ .

okay , selamat mencube . kbye o/

macam mana cara nak dapatkan URL dari ironDJ ? HERE

3 comments:

  1. TQ hafiz...sy gune tau tuto nieh...nnti sy kreditkan..

    ReplyDelete
  2. thankyou menjadi :D credit to you :)

    ReplyDelete

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED