Android 5.0 Lollipop

Tuesday, October 21, 2014

Assalamualaikum


Pada tarikh 15 Oct 2014 haritu , pihak Google secara rasminya dah pon menamakan android terbaru mereka sebagai Android Lollipop version 5.0. Actually dah lama berita pasal android baru ni keluar , cuma masih belum ada nama rasmi and pihak Google cuma menamakan ia sebagai Android L . Masih banyak sebenarnya pasal android Lollipop yang saya sendiri pon belum ketahui sebab ianya masih terlalu baru .





Dari apa yang saya nampak , android lollipop ni nampak macam lebih simple dari android yang sebelum sebelum ni . Untuk bagi korang lebih nampak apa pembaharuan yang pihak Google dah buat dekat android Lollipop ni , korang semua boleh usha dekat laman web SINI.



Persoalannya disini , model phone apa yang bakal terima update Android Lollipop ni ? hahaha . bawah ni ada saya sediakan list antara model model awal yang confirmed akan terima update Lollipop buat masa ni . Kepada yang smartphone nya tiada dalam list , jangan kecewa . Mungkin akan dapat atau mungkin takkan dapat . Keep calm and lets waiting ^^


Motorola ;


  • Moto X
  • Moto X 2nd Gen.
  • Moto G
  • Moto G 4G LTE
  • Moto G 2nd Gen.
  • Moto E
  • Droid Ultra
  • Droid Maxx
  • Droid Mini

Sony ;

  • Xperia Z
  • Xperia ZL
  • Xperia ZR
  • Xperia Z1
  • Xperia Z1s
  • Xperia Z Ultra
  • Xperia Z1 Compact
  • Xperia Z2
  • Xperia Z2 Tablet
  • Xperia Z3
  • Xperia Z3v
  • Xperia Z3 Compact
  • Xperia Z3 Tablet Compact

Google ;

  • Nexus 4
  • Nexus 5
  • Nexus 7 (2012)
  • Nexus 7 (2013)
  • Nexus 10

HTC ;

  • One (M7)
  • One (M8)
  • One mini
  • One mini 2

Samsung ;

  • Samsung Galaxy S4
  • Coming soon

Lain lain model belum ada official statement pasal model mana yang akan terima update Lollipop ni . Btw yeay phone den ada dalam list yang bakal terima update Lollipop . Hahaha , sumpah tak sabar . Kbye .

Finally.

Saturday, October 18, 2014

Assalamualaikum.


Aci tak kalau title entry tu kasi kosong macam tu je? Out of idea . Sebab terlalu lama tak update blog . Sekarang tengah fikir masak masak sama ada nak ubah cara ber-blogging atau stop terus . Ramai yang kata kalau dah tak aktif just leave it like that . Supaya kalau orang nak cari tutor still boleh cari .






Walaupun dah sangat lama aku tak update blog , tapi pihak nuffnang still kasi CPUV dekat aku banyak banyak . Ahhh mengapakah ~ Banyak tu on going . Macam mana blog aku boleh dapat CPUV pon aku taktau . Sedangkan aku sangat lama dah tak aktif . Buka pon kadang kadang untuk balas komen komen orang . Apa pon terima kasih nuffnang ~ Sila teruskan usaha murni anda untuk bagi saya lebih banyak CPUV .



Please , request any tutor . Supaya blog ni berfungsi semula seperti dahulu kala . Takkan nak update entry macam ni selalu . Hahaha . Memang confirm takde siapa pon hengen nak baca kan . Ohh ya , nak amek kesempatan nak minta maaf pada mereka yang tak di-walking back balik ke blog korang . Im so sorry , since this semester im not longer staying at the hostel . So im out of the wifi connection coverage . It might be difficult to me to online and payback your visit . In Sha Allah , ade masa akan dibalas semuanyaa :D


bye.


© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED