Nuffnang oo Nuffnang

Thursday, March 26, 2015

Assalamualaikum.


Beberapa minggu lepas. Alhamdulillah, nuffnang cukup syarat minimum untuk di-cash out kan. Al maklumlah newbies baru nak cuba cash out duit dari nuffnang. So tekan mana yang patut sana sini situ. Kemudian keluar fill form alamat then isi apa yang patut. Pop earning dah start from beginning balik. RM0.00. Dengan penuh kesabaran aku menanti cheque tu sampai rumah. Hari hari call mak tanya ada sampai tak cheque dekat rumah memandangkan aku dekat Terengganu. Jawapan mak menghampakan.


Terdetik hati nak tanya member sebab dia dah pernah cash out nuffnang. So dia suruh check dekat payment history. Oh baru aku tau ada menu tab payment history tu. Sekali tekan dekat situ, ini yang keluar :-



Kenapa takde apa apa record dekat situ? Musykil. Sebab total earning dia dah deduct. Tapi dekat payment history takde apa apa. Takkan duit burn macam tu je. So dengan berbesar hati, aku submit ticket dekat pihak nuffnang. Priority aku buat high sebab aku perlukan penjelasan yang cepat pantas and jelas. Hahaha. Tapi sayang 4 hari kemudian baru deme balas ticket aku :'(




Persoalannya disini, berapa lama ye aku kena tunggu? and ada sesiapa pernah kena macam ni tak? Kalau pernah kena apa yang korang buat and apa yang nuffnang buat? Hahaha. Maaf ler entry ni sedikit macam pelik. Pelik ke? Okbai.

Terima Kasih Zalora

Wednesday, March 25, 2015

Assalamualaikum


Pagi tadi tetiba dapat call dari no yang tidak dikenali. Dengan mamainya angkat call.

Dia : En Hafiz ke ni?
Aku : Ye Saya bercakap, tapi siapa ni?
Dia : Ada dekat rumah tak? Sebab nak hantar barang.
Aku: Haa? Barang apa?
Dia : Zalora
Aku : (Dengan serta merta terus segar bugar) Oh ok. Ada dekat rumah. Saya tunggu.


Selang 10 Minit macam tu. Dia call lagi. Bagitau dah sampai bawah. Berlari lari anak aku untuk mendapatkan parcel tersebut. Berbekalkan RM3.00 aku bawak dekat tangan untuk diberi kepada dia. Jumpa dia kasi barang, aku kasi duit. Chow.


So TADAAAA;












Kasut and jam yang aku order dua hari lepas dah sampai ~ Alhamdulillah dah selamat sampai. Cepat and condition barang pon sangat tiptop. Terima Kasih zalora sebab sudi kasi voucher pada tuan hamba. HAHAHA. Apa yang bestnya dekat zalora ni. Sebab boleh Cash On Delivery (COD). Aku cuma dapat voucher RM100 sahaja. So terlebih dalam RM2.90, then aku pilih method COD untuk langsaikan selebihnya.



Aku tahu kasut tu tak lawa. Sila jangan kutuk sebab yang itu je boleh beli dengan voucher. Sedih. Jam tu sekadar nak cukupkan RM100. Sekali terlebih sikit. Apa apa pon terima kasih banyak banyak zalora. Terima Kasih pada Allah juga sebab bagi rezeki dalam bentuk sedemikian. Lepas ni kalau nak buat collaboration lagi, jangan malu malu untuk email saya ye. HEHEHE.


3 Trousers To Wear To Work

Friday, March 13, 2015

Assalamualaikum.


Trousers are a definite must-have for men from all age groups as it is the most versatile pants to be worn to any occasions without looking out of place. Whether you are a student or even a retiree, trousers will always be one the fashion items men should have stored in their closet at home. Men who do not much about fashion, there are three types of trousers which are perfect to be worn to work.




1.Classic Black Formal Pants

The classic black formal pants is one of the must-have trousers for any men to have. Sort of like a LBD or little black dress for women to have in their wardrobe. Men can never go wrong wearing a pair of black formal pants with a business shirt to work. It gives a professional yet mature look which can help you gain the trust of others. Besides, a person’s first impression at work matters a lot.




2.Slim Fit Men Slacks

For the men who prefer a more fitted pair of trousers to wear to the office will definitely love the slim fit men slacks. It cannot be denied that men these days hardly like wearing those baggy formal pants to work anymore. Opt for a trendier yet still formal pair of pants and feel confident all day long.




3.7/8 Patterned Pants

However, for the younger generations, try to wear more hip looking trousers to work. Men who are working in a fun career field or semi casual work setting can absolutely style a 7/8 patterned pants to work. Match the patterned 7/8 trousers with a long sleeved tee or even a white shirt and boat shoes for a complete energetic look.



Interested to get your hands on new trousers? Check out ZALORA for a wide range of trousers for men online collection at the best affordable price.


First Collaboration?

Assalamualaikum.



At first i thought it was a spam, but after getting the confirmation from this otai blogger, it wasn't. Dah kenapa nak menaip in english , hahaha .


Alhamdulillah , dah email dia and dah dapat feedback dari dia jugak . Hehehe . To be honest tak pernah expect aku akan dapat peluang macam ni . Mana taknya , blog usang yang update sebulan sekali (mujur sebulan sekali) ada gak pihak yang sudi nak buat collaboration macam ni . Terima kasih zalora kerana sedar akan kewujudan blog kerdil ni . Inshaallah kalau takde aral melintang , malam ni berupdate lah entry pasal zalora ni . Kepada penggemar fashion , saya mengharuskan kalian membaca entry zalora saya ni especially bagi kaum adam luar sana .


Lepas ni mungkin aku kena lebih kerap update blog kot? Siapa tau rezeki datang lagi lepas ni . Kena edit blog ni kasi nampak macam blog yang matang and standard . Ini tak , kebudak budakkan punya blog . Dengan sepahnya dengan beratnya . Okay aku dah mula mengarut . Bye .



Hai ?

Tuesday, March 10, 2015

Assalamualaikum.


Nuffnang.

Lepas berkurun lama aku ada nuffnang. Sekali pon aku tak pernah merasa cash out nuffnang. Hahaha, macam mana nak cash out kalau dah nilai nuffnang kau bawah RM50? Minima untuk keluar RM50. So nak taknak kena juga lah aku tunggu. Berapa minggu lepas, alhamdulillah CPUV bersepah mengunjung. Lepas dah RM50 something. Merasa lah nak cash out nuffnang. Yes aku amateur, dipersilakan gelak. Hahaha.



Lepas cash out maka bermula lah semula derita aku nak kena start dari awal hahaha. Haih, tak senang duduk tengok sen sen lagi. Tapi takpe, mohon kawan kawan rajin rajin klik nuffnang aku. Nanti aku payback double triple dekat korang.


Berat

Serious aku ada masalah besar pasal berat ni. Beberapa hari lepas, ada buat mini reunion dengan geng ex-diploma yang masih futher study dekat sini (Read:UniSZA). Then someone tegur aku "eh pis, aku kurus dah, tapi kurus lagi mu dari aku". Aku rasa this sem memang dah macam jerangkung kot? Padahal aku makan sangat banyak sampai kawan kawan aku panggil aku "membela". Yela mana taknya, makan banyak tapi badan tetap sama. Bukan tambah berat badan. Makin turun ada ah. Last timbang, 52.5KG. Turun 3KG. Sedih. Taktau nak buat apa dah :'( Ade sesiapa boleh cipta mesin transfer lemak tak? TT_____TT


Degree.

Aku taknak apa apa dah dalam dunia degree ni. Pada mula macam macam yang manis aku fikir. Tapi yang aku dapat semuanya pahit masam kelat payau dan seangkatan. Aku cuma nak habiskan degree ni secepat yang mampu. Busuk simpan lama lama. Penat nak jaga itu ini. Sekarang dah sampai masa untuk aku utamakan diri aku dulu. LOL. Bunyi macam selfish kan? Tapi nak buat macam mana, Kalau tak selfish sikit orang pijak kepala kita.


Kbye.

© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED