Tutorial : Read More Post Blog

Friday, September 18, 2015


Assalamualaikum.




12 hari lepas. Sorry sebab im pretty busy awal sem ni. Bila final year ni serious semacam sikit feeling dia walaupun masih di awal semester. Nevermind, thanks by the way sebab sudi request. So macam ni caranya ;

1. Dashboard > Layout > Blog Post




2. Tukar number yang arrow tu tunjuk kepada bilangan yang korang suka and perkataan read more tu pon boleh tukar ke perkataan yang korang nak.




3. Save. Kemudian karang entry korang sampai habis. Lepas dah habis , sila pilih sampai mana je entry yang korang nak di tunjuk. Klik pada penghujung entry yang nak di display macam step 1. Kemudian tekan Insert Jump Break macam dekat step 2. Kemudian akan jadi macam ni.





4. Publish post korang. and the result will come out like this ;




5. Siap. So each post korang kena buat macam ni. Kalau tak tak jadi read more tu. So far macam ni je cara yang aku tau. Taktau kalau kalau ada cara lain.


Sekian.

Back To Basic

Monday, September 07, 2015


Assalamualaikum.

Ambil kesempatan dengan berbekalkan internet super "laju" untuk edit blog sekejap. A usual aku memang susuah nak stick dengan satu design tu lama lama. So i've changed my blog back to the very basic design. Memandangkan aku pon sangat jarang update blog. 




Minta maaf kalau tak balas mereka mereka yang tinggalkan jejak dekat cbox. In Sha Allah kalau ada masa and internet okay, akan ku redah semua link blog dekat cbox tu.


Final year. Yes sekarang dah masuk final year. Rasa macam tak caya je dah jadi final year student. So aku assume mungkin a little bit busy memandangkan sem ni ada academic project which is Seminar to be exact. Haih. Nevermind. Aku rancang nak bagi kupon diskaun shopping wideshawl untuk 10 orang pegunjung blog bertuah. Ada yang nak tak? In Shaa Allah, ada kelapangan masa aku update entry tu. 


Kbai.
© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED